Bezy


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 6
W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem. Cała sztuka polega na ich pieczeniu.
Składniki:
białka 4 szt
cukier 1 szklanka
Sposób przygotowania:
1. Ubijać pianę z białek, dodając stopniowo cukier.
2. Za pomocą szprycy wyciskamy bezy na blaszkę wyłożoną pergaminem.
3. Piec ok. 50 minut przez 150 stopni.
Autor: tulipan
Polecamy również

Domowe bezy
Takie domowe bezy to coś bardzo słodkiego na podwieczorek. Szczególnie polecam miłośnikom ciasta bezowego.
Meringi kawowe czyli bezy.
Takie bezy możemy upiec gdy zostanie nam białek np. z pieczenia pączków czy faworków. Są niezwykle słodkie...
Czekoladowe bezy.
Bezy są bardzo słodkie, a ja ich słodycz przełamałam gorzkim kakao i kwaśnym sokiem z cytryny. Są idealne do pochrupania...
Bezy
W przygotowaniu są bardzo proste. Wystarczy tylko porządnie ubić białka z cukrem. Cała sztuka polega na ich pieczeniu.
beziki
mamy za dużo białek? nie wiemy co z nimi zrobić? zróbmy bezikiZobacz więcej przepisów na:
beziki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.