Sernik zebra
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 3
Smaczne danie na Wigilię jako deser. Choć właściwie na każdą uroczystośc rodzinną się sprawdzi. Wykwitnie, słodko i w mare szybko.
Składniki:
0,7 kg sera białego
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki maki ziemniaczanej i mąki pszennej
3 jajka
duża łyżka kakao
Sposób przygotowania:
Krok 1: Jajka wybijamy do misy, dodajemy cukier i ubijamy na wysokich obrotach mikserem.
Krok 2: Dodajemy ser, pozostałe składniki i miksujemy, ale tym razem na bardzo wolnych obrotach
Krok 3: Masę serową dzielimy na części, jedną mieszamy z kakao a drugą z mąką pszenną.
Krok 4 : Z masy serowej i serowo-kakowej robimy paski charakterystycznej dla zebry.
Krok 5 : Pieczemy 60 min w 180st.