Schab utopiony w marchewce
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
4 Ocen
Ilość porcji: 5
Znudziły się nam zwykłe schabowe, proponuję w takiej wersji z soczystą marchewką
Składniki:
· 60 dag schabu
· 4 duże marchewki
· 1 Cebula
· Kostka rosołowa
· Sól
· Pieprz
· Majeranek
· Trochę mąki do obtoczenia
· Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. kroimy mięso w cienkie plastry i leciutko rozbijamy
2. Przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola.
3. Obtaczamy w mące.
4. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
5. Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody.
6. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
7. Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
8. Dodajemy do mięsa.
9. Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.
10. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.
11. Potrawa gotowa.
12. Smacznego.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Schab z makaronem i zielonym groszkiem
Sprawdzony przepis na schab z makaronem. Smaczne i treściwe danie z makaronu z zielonym groszkiem, schabem i pomidorkam...Schab utopiony w marchewce
Znudziły się nam zwykłe schabowe, proponuję w takiej wersji z soczystą marchewkąSchab duszony w warzywach
Mój ulubiony przepis na schab duszony w warzywach i delikatnym sosie.Schab w sosie szpinakowym
Schab duszony jest smaczny i soczysty, świetnie smakuje np. z kaszą lub makaronem.PolecamSchab w sosie
Kruchy schab w sosie z brązowymi pieczarkamiZobacz więcej przepisów na: