Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Faszerowana papryka jest ciekawym pomysłem na letni obiad, na dokładkę jest to danie w miarę proste, każdy powinien spróbować wypróbować mój przepis na faszerowaną paprykę, bo przepis jest sprawdzony a danie pyszne!

Składniki:

  • papryka czerwona 3 sztuki
  • mięso mielone 200 gram 
  • szpinak 3 kostki
  • kuskus 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony
  • jajko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Łatwy przepis na paprykę faszerowaną w kilka kroków:

  1. najpierw mięso doprawiam solą oraz pieprzem, następnie wbijam  jajko i wyrabiam
  2. teraz papryki myję i usuwam gniazda nasienne
  3. kolejny krok to szpinak, który podsmażam na  łyżce masła i tym szpinakiem nadziewam paprykę - będzie to 1 warstwa
  4. druga warstwa to kuskus, który zalewam wrzątkiem, przykrywam na 3 minuty, a następnie faszeruję nim papryki
  5. trzecia  i ostatnia warstwa to mielone mięso, którym na koniec faszeruję moje papryki
  6. po nafaszerowaniu zawijam papryki w folię i piekę 1 godzinę w piekarniku o temperaturze 180 stopni

Wspaniałe faszerowane papryki gotowe. Podaję na ciepło.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy